Saya rasa gegap-gempita yang sudah senggang perihal mengenai hamba allah perdukunan yang digelar ikan duyung nih. Manusia (selalunya perempuan cantik) yang dikatakan mempunyai ekor sebagai halnya ikan. Suka-suka nan mempercayai bahawa iwak duyung memang wujud, saja ada pun yang skeptikal dan tidak beriktikad bahawa makhluk sebegitu rupa bisa wujud. Akan sekadar, bilang penemuan sejak kebelakangan ini, sudah menambahkan kembali kekeliruan dan rusuh bilau dalam konteks pemikiran manusia zaman saat ini. Dengan tersebarnya semakin banyak video (samada nirmala ataupun enggak) di Youtube, jadi adakah Ikan Duyung memang benar-benar wujud?


Penemuan Terbaru : Ikan Duyung Memang Wujud?Terbaru, dua individu ahli marin biologi nan mengamalkan selaman ke laut dalam telah, terserempak dengan seekor individu misteri nan dikatakan sebagai Ikan Duyung. Rakaman tersebut menggemparkan mayapada selepas tersebar di Youtube, sehingga Animal Planet sudah lalu mengadakan satu rancangan khas bagi pamrih tersebut. Bezanya, iwak duyung nan ditemui tidaklah seelok seperti nan digambarkan sebelum ini. Berwajah aneh, ikan duyung tersebut mutakadim keplak lengkap kapal selam yang dinaiki maka dari itu saintis tersebut sehingga menampakkan jemari tangannya nan berkerak. Boleh tengok rakaman video tersebut kerumahtanggaan video di asal.
Sebelum itu juga kecoh dengan penemuan lauk duyung yang sedang bersidai di atas gangguan di Kiryat Yam, Israel. Semata-mata, bila diperhatikan video tersebut lebih kepada video helat dengan menggunakan kartun dan efek khas. Anda nilaikan sendiri dengan menonton video di bawah.
Beberapa penemuan batang ikan duyung (selepas tsunami) pula pernah menggegarkan dunia selepas tersebarnya gambar tersebut ke internet. Walaubagaimanapun, jadinya sendiri tukang seni patung sudah lalu bersedia dan menerima itu adalah hasil kerja seninya untuk tujuan jualan. Manakala invensi buntang bukan juga tidak dapat mengesahkan langsung kewujudan ikan duyung.

Penemuan Terbaru : Ikan Duyung Memang Wujud?

Bagi kelompok yang menyokong kewujudan ikan duyung, ada dua alasan yang selalu digunakan, iaitu cuma 10% daripada isi laut kerumahtanggaan yang sudah lalu dikenalpasti dan juga berdasarkan Teori Darwin yang menyebabkan manusia berhampiran pantai mengevolusikan kaki kepada ekor untuk mengejar makanan. Alasan pertama tebak bisa diterima akal, memandangkan memang 90% bahagian laut dalam masih belum diteroka, sama cak semau daerah atau lagi keberagaman yang terletak di dalamnya. Mungkin boleh wujud turunan aneh yang jauh lebih aneh lagi. Yang kedua? He3..

Bintang sartan, adakah ikan duyung tekun wujud?..